ključ voda 1.jpg
27.06.2024.

OBAVIJEST O PRIVREMENOJ REGULACIJI PROMETA NA RASKRIŽJU GUNDULIĆEVE – ŽUPANIJSKE ULICE I POZIV NA KONFERENCIJU ZA MEDIJE

Poštovani,

 

Gradu Osijeku je zahvaljujući  Nacionalnom planu oporavka i otpornosti (NPOO) 2021. – 2026. za financiranje rekonstrukcije i izgradnje kanalizacijske i vodovodne mreže, za projekt pod nazivom “Projekt Osijek 4” dodijeljeno ukupno 21.840.682,86 EUR. Struktura sufinanciranja: 80%  EU, 10%   Hrvatske vode, 10%  VODOVOD-OSIJEK  d.o.o. 

Grad Osijek će dobiti oko 28  kilometara nove i rekonstruirane vodoopskrbne i kanalizacijske mreže, a gubici vode smanjit će se za čak 25 posto. Realizacijom projekta rekonstruirat će se 18,1 km vodoopskrbne i 3,7 km kanalizacijske mreže, a izgraditi 4,3 km vodoopskrbne i 1,15 km kanalizacijske mreže. Poboljšanu uslugu vodoopskrbe imat će ukupno 5.790, a poboljšanu uslugu odvodnje ukupno 1.780 stanovnika Osijeka. Ugradit će se daljinsko očitanje vodomjera te povećati pouzdanost i sigurnost u vodoopskrbi i odvodnji.


Projekt OSIJEK 4 sastoji se od šest komponenti:

1.         Rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici u Osijeku (od Rokove do Županijske).

2.         Rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje Gundulićevoj ulici u Osijeku (od Županijske do Radićeve),

3.         Rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje Gundulićevoj ulici u Osijeku (od Ulice Stjepana Radića do Vukovarske ulice) te dijelu Vukovarske ulice i Ulice kardinala A. Stepinca.

4.         Rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Sljemenskoj, Kolodvorskoj i Kapelskoj ulici u Osijeku.

5.         Rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Višnjevcu,

6.         Usluga nadzora nad izvođenjem radova


Radovi u okviru svih faza Projekta Osijek 4 odvijaju se planiranom dinamikom. Uspješno smo priveli kraju dio investicije koji obuhvaća  sjevernu i južnu stranu Vukovarske ulice, dio Krežmine ulice, Trg Franje baruna Trenka te ulicu K. A. Stepinca od Vukovarske do Trga Augusta Šenoe. U tijeku je uređenje zelenih površina. Trenutno izvodimo radove na dionici Gundulićeve od Stepinčeve do O.Š. Antuna Mihanovića. Od 24.6., po završetku školske godine započeli smo  i dionicu od škole do Radićeve.

 

Činimo sve što je u našoj moći kako bi provođenje najvećeg vodoopskrbnog investicijskog ciklusa u povijesti grada bilo usklađeno sa životnim potrebama naših sugrađana. Činjenica kako se magistralni vodoopskrbni i kanalizacijski cjevovodi najčešće nalaze u cestovnim površinama neizostavno nameće potrebu privremenih regulacija prometa i zatvaranja određenih prometnica.

 

Zbog svega toga, za potrebe izvođenja radova rekonstrukcije podzemnih instalacija vodoopskrbe i odvodnje prisiljeni smo potpuno zatvoriti za promet raskrižje Gundulićeve i Županijske ulice, od 27. lipnja 2024. Radovi i nova privremena regulacija prometa će trajati  do 31. srpnja 2024. Promet Gundulićevom od Radićeve do Županijske ulice  i Županijskom do zatvorenog križanja sa Gundulićevom ulicom bit će omogućen ali će obje ulice biti slijepe. Obilazni promet odvijat će se obilaznim pravcima prema grafičkom prikazu.


Slijedom navedenog, dana 27. lipnja 2024., s početkom u 12:30 sati, na križanju Gundulićeve i Županijske ulice, izjavu za medije  dat će  član Uprave – direktor VODOVOD-OSIJEK d.o.o., gospodin Marko Eljuga.  

 

Molimo poštujte znakove privremene regulacije prometa i ne parkirajte svoja vozila u zoni gradilišta zbog ometanja radova. Zatvorene dionice bit će označene i u web servisima za navigaciju u prometu  (Google Maps) pa će korištenje tih servisa koji će upućivati i na povremene zastoje i gužve u prometu, biti korisno.

Sve sugrađane i vozače koji prometuju navedenom lokacijom molimo za oprez i razumijevanje.


Moj Vodovod aplikacija

google-play-badge 1.svg
Download_on_the_App_Store_Badge 1.svg
169113041920576285.png
169113041923526472.png
URS logo.png

Copyright © 2023 Vodovod Osijek d.o.o.